SilverStaete Actueel

12-09-2017 - Foto database

Binnen korte tijd zullen wij gebruik gaan maken van een foto - database. Wij kunnen u dan ook vragen om een foto van u te laten maken. Deze foto zullen wij in uw patienten dossier toevoegen. Dit kan soms 1-2 minuten duren. Hopende op uw begrip hiervoor.

 

11-09-2017 - Griepspuiten 2017/2018

Het is weer tijd voor de jaarlijkse griepvaccinatie. Deze wordt gezet op:

Dinsdag 24 oktober tussen 18.00 - 20.00 uur, of

Woensdag 25 oktober tussen 16.00 - 19.00 uur

Wij verzoeken u op een van deze geplande tijden te komen, zodat de overige werkzaamheden ongestoord  verder kunnen gaan.

Komt u in aanmerking hiervoor, dan zult u waarschijnlijk een brief hebben ontvangen. Deze wordt begin oktober verstuurd. Heeft u geen brief ontvangen, neem dan contact op met onze assistente.

Tijdens deze dagen zullen wij ook gebruik gaan maken van een foto database, en zullen u dan ook willen vragen om even een foto te laten maken. Deze zullen wij in uw dossier toevoegen. Houdt hier rekening mee.

Ook kan er tevens geheel vrijblijvend een korte screening naar atriumfibrilleren gedaan worden.

 

30-08-2017 - Afscheid Waarnemend arts dr Samantha Smeets

Per 1 september 2017 heeft dr Samantha Smeets besloten om elders een andere uitdaging aan te gaan. Wij willen haar dan ook hartelijk danken voor haar hulp en inzet en wensen haar veel succes in de toekomst.

 

28-08-2017 - 3e jaars Stagiaire Doktersassistente

Vanaf 28-08-2017 t/m 10-11-2017 en 05-02-2018 t/m 20-04-2018 hebben wij een 3e jaars studente voor de opleiding tot doktersassistente.

Haar naam is Aisha Mah'ed, ze is 22 jaar oud en woont in Steyl.  Ze studeert voor doktersassistente en zit in het 3 e en laatste leerjaar.

Haar hobby's zijn dansen, sporten en koken.

 

24-12-2016 - Fijne feestdagen!

Namens alle medewerkers, wensen wij u allen fijne feestdagen en een gezond en gelukkig 2017!

 

30-09-2016 - Oproep griepspuiten ontvangen?

Het is weer tijd voor de jaarlijkse griepvaccinatie.

Deze wordt gezet op, wij verzoeken u om op een van deze geplande tijden te komen, dit zodat de overige werkzaamheden ongestoord verder kunnen gaan.

Maandag 17 oktober tussen 18.00 - 20.00uur, of

Dinsdag 18 oktober tussen 18.00 - 20.00uur

Komt u in aanmerking hiervoor, dan zult u waarschijnlijk een brief hebben ontvangen. Heeft u geen brief ontvangen, neem dan contact op met onze assistente.

Kijk voor informatie op http://www.snpg.nl/afbeeldingen/Griepprik-folder-2016.pfd en download deze folder.

 

05-09-2016 - Nieuwe vaste waarnemend huisarts

Per 07-09-2016 zal er op de woensdagen een vaste waarnemende huisarts werkzaam zijn in onze praktijk. Haar naam is Samantha Smeets.

 

24-07-2016 - Griepspuiten 2016/2017

In oktober is het weer tijd voor de jaarlijkse griepspuiten. Indien u hiervoor in aanmerking komt, krijgt u ruim van te voren een uitnodiging van ons.

Om echter alles goed geregistreerd te krijgen, vragen wij u om aan ons door te geven of u deze wel/niet wenst te laten zetten. Bent u onlangs verhuisd, en nog niet uw adres gewijzigd, neem dan contact op met een van onze assistentes, tel 046-4008180

 

24-07-2016 - Tekenbeet

Een tekenbeet kan overal op het lichaam voorkomen, vooral op warme vochtige plekken zoals de liezen, oksels, de knieholtes en de bilspleet. Bij kinderen vaak ook op het hoofd, achter de haargrens en achter de oren.

Het risico op het ontstaan van ziekte van Lyme is klein als een teek binnen 24 uur verwijderd is. Verwijder een teek binnen 24 uur met een (teken)pincet, door ze in een rechte beweging eruit te trekken. Een niet-volgezogen teek kan ook met plakband of kleefpleister worden verwijderd. Maak het wondje (pas na het verwijderen van de teek!) schoon met alcohol of betadine.

LET OP! Gebruik geen alcohol, ontsmettingsmiddel of andere producten om de teek te 'verdoven' en  probeer de teek zeker niet met een brandende sigaret of lucifer te verwijderen. Een huidreactie die binnen een paar dagen ontstaat, kleiner dan 5 cm en ook weer snel weer verdwijnt, is een hypersensitieve reactie die niet door de ziekte van Lyme veroorzaakt wordt. Dit hoeft niet behandelt te worden.

Noteer de plaats op het lichaam en de datum waarop de teek gebeten heeft.

Neem contact op indien: 

De teek langer dan 24 uur op de huid heeft gezeten wordt, er wordt dan profylaxe aanbevolen. Uw huisarts kan u dan een recept voorschrijven.

Als u na enkele dagen tot enkele maanden klachten krijgt als een grote vlek of ring die langzaam groter wordt (groter dan 5 cm). griepachtige verschijnselen met koorts en spierpijn, tintelingen of gewrichtsklachten, dubbel zien of een scheef angezicht, of krachtsverlies krijgt.

 

19-07-2016 - Eindelijk zomer! Pffff wat warm! Let op, Nationaal Hitteplan is in Limburg actief!

Vanaf woensdag is er, in Limburg, sprake van aanhoudende hitte met middagtemperaturen boven 27 graden. Daarom heeft het RIVM samen met het KNMI besloten om het Nationaal Hitteplan vanaf dinsdag te activeren. 

Wat moet u doen als het warm is?

Drink voldoende: drink 2 liter vocht per dag, ook als u dorst heeft. Drink bij voorkeur water. Vermijd alcohol. Zorg dat u altijd een flesje water bij de hand heeft. Zeker als u op pad   gaat of met auto weg gaat.

Vermijd inspanning: Vermijd inspanning vooral tussen 12.00 en 16.00u, dit zijn de warmste uren van de dag.

Blijf uit de hitte: Blijf binnen of in ieder geval in de schaduw, draag een hoed, zonnebril en lichte kleding. 

Zorg voor koelte: Leg af en toe een koele handdoek in uw nek of neem een koele douche of koud voetenbad. Zoek verkoeling onder een boom. Vermijd zon in uw woning, dus sluit     ramen en gordijnen. Wordt het weer kouder, open dan weer uw ramen. Slaap niet onder een te warme deken.

Zorg voor elkaar: steek een helpende hand toe als er in uw omgeving ouderen of zieken zijn, die hulp nodig hebben, om deze adviezen op te volgen.

Schaduwzijde van warm weer: 

Warm weer kan leiden tot klachten als vermoeidheid, concentratieproblemen, duizeligheid en hoofdpijn. Ook huidklachten zoals jeuk en uitslag met blaasjes komen voor. In ernstige situaties kan door uitdroging kramp, misselijkheid, uitputting, flauwte en bewusteloosheid optreden.

Wie lopen risico?

Ouderen, mensen met chronische aandoening, mensen in een sociaal isolement, mensen met overgewicht en jonge kinderen (zuigelingen).

Heeft u nog vragen, neem dan met ons contact op. Tel 046-4008180

 

19-07-2016 - Vakantie geboekt? Wel of geen reizigersvaccinaties nodig?

Reizen naar landen in Azië, Afrika, Midden- en Zuid-Amerika, rond de Middellandse Zee, Oost-Europa, en het Caribische gebied is aantrekkelijk. Er zijn echter gezondheidsrisico’s aan verbonden. In deze landen komen infectieziekten voor zoals hepatitis A, buiktyfus, gele koorts en malaria. Ook zijn de hygiënische omstandigheden soms matig tot slecht, wat kan leiden tot ziekte. 

Voor veel landen in Azië, Afrika, Midden- en Zuid-Amerika, rond de Middellandse Zee, Oost-Europa en het Caribische gebied adviseren wij vaccinaties. Sommige vaccinaties zijn zelfs verplicht. Op de Home pagina van onze website kunt u de reisinformatie en vaccinaties per land bekijken.

Een verplichte vaccinatie is een vaccinatie die een land zelf verplicht stelt. Deze is bedoeld om de eigen bevolking te beschermen tegen import van besmettelijke ziekten. Zonder zo'n verplichte vaccinatie mag u een land niet in. Zo stellen sommige landen de gele koortsvaccinatie verplicht. Een aanbevolen vaccinatie is een vaccinatie die het Landelijke Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) adviseert voor een bepaalde bestemming. Het LCR is een onafhankelijke stichting die in Nederland richtlijnen vaststelt voor de vaccinaties die u nodig heeft voor een gezond verblijf op uw bestemming.

DTP is de afkorting van Difterie, Tetanus en Polio, ziekten die we in Nederland gelukkig niet vaak meer zien. In het buitenland is het risico groter om ze op te lopen. Vaccinatie met DTP biedt bescherming tegen difterie, tetanus en polio. Indien u na 1-1-1950 geboren bent en alle kindervaccinaties gehad heeft, volstaat 1 prik. U bent dan 10 jaar beschermd. Indien u de vaccinaties nooit ontvangen heeft, adviseren wij drie prikken. 

Hepatitis A (besmettelijke geelzucht) is een ontsteking van de lever, veroorzaakt door een virus. Het virus wordt overgedragen door met ontlasting besmet voedsel en drinkwater. Een complete vaccinatie tegen hepatitis A bestaat uit twee prikken. De eerste prik tegen hepatitis A geeft één jaar bescherming. Een tweede, na minimaal zes maanden, geeft een bescherming van zeker 25 jaar. 

 

Vaccinaties adviseren we volgens landelijk protocol op basis van uw bestemming, reisduur, reisomstandigheden, leeftijd, gezondheidstoestand en medicijnen. 

Voor informatie, check dan http://www.ggdreisvaccinaties.nl/heb-ik-een-vaccinatie-nodig hierop kunt u alle informatie over vaccinaties vinden.

Heeft u vragen neem dan gerust contact op met een van onze assistentes, tel 046-4008180

 

Top 10 vakantie landen 2016:

  1. Spanje
  2. Nederland
  3. Griekenland
  4. Italie
  5. Frankrijk
  6. Belgie
  7. Duitsland
  8. Portugal
  9. Turkije  (Hiervoor worden DTP en Hepatitis A aanbevolen)
  10. Oostenrijk

Voor deze landen zijn insectenwerende middelen (repellents) met DEET effectief tegen stekende insecten en in mindere mate ook tegen teken. Verblijft u veel in de natuur, neem dan een tekenpincet en de instructies voor het verwijderen van een teek mee.

 

19-07-2016 - European Health Insurance Card (EHIC)

Woont u in het buitenland? Dan vragen wij aan u, een kopie van uw European Health Insurance Card. Deze kopie hebben wij namelijk nodig voor het verwerken van evtuele declaraties.

Wist u ook dat deze kopie maar 1 jaar geldig is? Daarom vragen wij aan u, ieder jaar een nieuwe kopie te maken. Deze kopie kunt u ons digitaal sturen, u kunt ook altijd uw pasje aan onze assistente bij de balie afgeven, dan maakt zij een kopie.

 

Alvast bedankt voor uw medewerking!

 

02-01-2016 - Gelukkig en gezond nieuwjaar! Goede voornemens voor 2016?

Wij wensen u allen een gelukkig en gezond nieuwjaar!

Heeft u ook goede voornemens voor 2016? Wilt u de stap nemen te stoppen met roken, gezonder te eten, af te vallen of om problematiek te verwerken/anders aan te pakken? Wij kunnen u daarin begeleiden.

Informeer hierbij bij uw huisarts. Hij/zij zal met u bespreken of een evtuele verwijzing naar dietist, POH of POH-GGZ mogelijk is.

 

22-12-2015 -  Fijne feestdagen!

Op de drempel van het nieuwe jaar danken wij u voor het in ons gestelde vertrouwen. Wij wensen u mooie kerstdagen en een gelukkig en gezond nieuwjaar!

 

11-12-2015 - Nieuwe POH

Per 1 november heeft Mirjam Thoen, haar functie als POH bij ons beeindigd. Haar functie wordt overgenomen door Elmie Wenmakers. Zij is werkzaam op maandag, dinsdag en donderdag. Vanaf januari zal zij ook op woensdagohtend spreekuur houden. 

 

01-10-2015 - HOERA! Vandaag viert gezondheidscentrum Silverstaete haar 5 jarig jubileum!

Vandaag 5 jaar geleden zijn we begonnen op deze mooie nieuwe locatie. 

Door de enthousiasme van ons team en de ruime keuze in specialisten zoals logopedie, fysiotherapie, ergotherapie en dietist, zijn deze 5 jaar voorbij gevlogen!

Voorbij gevlogen, maar ook wat verandert. Zoals het afscheid van dr H.W.J.G. Ewalds en de start van onze vrouwelijke arts, dr F.H.F. Chappin.

Ook is onze praktijk enorm gegroeid. In zowel de populatiegroei van onze patienten als ook de groei in onze specialisaties. 

Wij willen u dan ook namens alle medewerkers bedanken voor alle steun en vertrouwen in ons de afgelopen 5 jaar!

 

21-09-2015 - Tijdelijke vervangende POH ondersteuning

Wegens omstandigheden is Mw. M. Thoen, POH tijdelijk afwezig.  Mw. E. Wenmakers, zal haar tijdelijk vervangen, en is werkzaam op dinsdag, woensdag en vrijdag (per 16 okt, werkzaam op maandag, dinsdag en donderdag)

 

06-08-2015 - Griepspuiten 2015/2016

In oktober is het weer tijd voor de jaarlijkse griepspuiten.  Dit jaar zetten wij de griepspuiten op 2 momenten:

Zaterdag 17 oktober 2015, tussen 10:00 - 12:00 uur.

Dinsdag 20 oktober 2015, tussen 17:00 - 19:00 uur.

Indien u in aanmerking komt voor de griepspuit, ontvangt u van ons een oproep. Let op, deze oproep dient u i.v.m. registratie dit jaar in te leveren, voordat u de griepspuit gezet krijgt. Neem deze dus mee op de dag dat u de griepspuit laat zetten. Indien u dit jaar geen griepspuit wenst te krijgen, of helemaal geen griepspuit meer wilt, vragen wij u dit tijdig kenbaar te maken aan onze assistente.

 

10-03-2015 - Bezoek kinderdagverblijf Loesdoes
Op dinsdag 10 maart zijn een aantal kinderen van kinderdagverblijf Loedoes op bezoek geweest in onze praktijk. Samen met knuffel Bas hebben ze onze praktijk verkend.

06-03-2015 - Jeuk, kriebel, snotter, hatsjie! Kortom Allergie!
Het voorjaar komt eraan! Dat wil zeggen, bloemen en bomen gaan bloeien, mooi weer, en jonge dieren. Heerlijk! Maar ook een periode van veel pollen!

Ons lichaam voert dagelijks een grote strijd tegen schadelijke stoffen en micro-organismen die willen binnendringen. Deze strijd wordt gevoerd door ons immuunsysteem. Dit afweersysteem herkent de schadelijke stoffen, micro-organismen en maakt ze meestal onschadelijk. In sommige gevallen kan het immuunsysteem verkeerd reageren op onschuldige stoffen, zoals huismijt, melkproducten en stuifmeel. Een allergie is een abnormale reactie van het immuunsysteem na contact met die stof.

Het immuunsysteem reageert overdreven als het met deze vreemde stoffen of organismen te maken krijgt, en behandelt ze alsof ze schadelijk zijn, zoals bij bacteriën. Het gevolg is een allergische reactie of een histaminereactie. Daardoor kun je gaan niezen, een loopneus krijgen, piepende ademhaling krijgen en slijm gaan ophoesten. Je kunt ook netelroos krijgen en bij zeer ernstige allergieën kun je in shock raken, wat zelfs dodelijk kan zijn (bijvoorbeeld bij sommige ernstige voedselallergieën). Zo'n shock kan gepaard gaan met ademhalingsproblemen, vocht vasthouden en vernauwing van de luchtwegen. Neem in dit geval dan meteen contact op met uw huisarts!

Veel voorkomende allergenen zijn bepaalde voedingsmiddelen, graspollen, sporen, geneesmiddelen, schoonmaakmiddelen. Ook stress kan allergische reacties geven. Sommige mensen reageren allergisch op koude, warmte, temperatuurs schommelingen en druk op de huid. De meest voorkomende allergische reacties zijn netelroos, dermatitis (huidontsteking), astma en hooikoorts. Heel veel mensen lijden aan een vorm van allergie.

De aanleg voor allergie is voor een groot deel erfelijk bepaald. In een familie kunnen kinderen als baby al allergie vertonen in de vorm van constitutioneel eczeem (dauwworm), met rode jeukende plekken op romp, armpjes en beentjes. Er bestaan speciale cremes voor. Ook worden er wel gerichte voedingsvoorschriften voor opgesteld die per kind of volwassene verschillen. Geef een baby als het kan borstvoeding in plaats van flesvoeding, dat is al een eerste maatregel om een normale afweer op te bouwen.

Wilt u zicht laten testen? Dat kan! Dit kan gedaan worden bij onze assistentes via de huispriktest of via bloedafname (onderzoek in laboratorium Orbis). Neem voor meer informatie contact op met onze assistente.

01-02-2015 - Nieuwe website online
Het is zover! De nieuwe website van huisartsenpraktijk SilverStaete is online! 

We hopen u met deze website nog beter te kunnen informeren over onze praktijk. De vernieuwde website is uitgebreid met actuele medische informatie via de website van Thuisarts.nl. 

Voor vragen of opmerkingen over onze website kunt u contact opnemen via ons contactformulier.